Президентът Ебрахим РаисиИранският вицепрезидент Мохсен Мансури потвърди смъртта на президента Ебрахим

...
Президентът Ебрахим РаисиИранският вицепрезидент Мохсен Мансури потвърди смъртта на президента Ебрахим
Коментари Харесай

Иранският президент и външният министър загинаха при катастрофа с хеликоптер

Президентът Ебрахим Раиси

Иранският вицепрезидент Мохсен Мансури удостовери гибелта на президента Ебрахим Раиси при вчерашната хеликоптерна злополука, съобщи Ройтерс. Мансури направи това в обява в обществената мрежа " Екс ". Междувременно иранската държавна телевизия също заяви, че Раиси и външният министър Хосейн Амир Абдолахиан са починали при разбиването на машината.

Всички пасажери и екипажът на хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси починаха при злополуката, заяви и ръководителят на иранския " Червен полумесец " Пир Хосейн Коливанд, представен от ТАСС. „ Когато беше намерено местоположението на разрушилия се хеликоптер, не бяха открити никакви следи от живи пасажери на хеликоптера “, сподели той по телевизионния канал IRIB. На борда са били още министърът на външните работи Хосейн Амир Абдолахиан, губернаторът на провинция Източен Азербайджан Малек Рахмати и имамът на град Тебриз Мохамад Али Але Хашем.

Както заяви организация Mehr, всички пасажери и членове на екипажа са починали при злополука с хеликоптер в северозападната част на страната. Раиси, отбелязва организацията, е попаднал в авиокатастрофа " по време на осъществяване на дълга си към народа на Иран " и " одобри мъченическа гибел ". Катастрофата е станала на път за град Тебриз.

Инфо: Българска телеграфна агенция, ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР